Офіційний веб-сайт
Сьогодні у нас: 08.05.2024 року

pogreb_miskrada@ukr.net
+380 (4346) 21463

  Пам'ятка учасника обласних осінніх ярмарків по організації виїзду і торгівлі сільгосппродуктами та продовольчими товарами

  Для належної організації проведення обласних осінніх ярмарків та недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області, кожен учасник ярмарку повинен:

  1. Самостійно звернутися в територіальну установу Держпродспоживслужби для погодження асортименту товарів, які будуть реалізовуватись на ярмарку.

  2. Торговельне місце на ярмарку, у тому числі автотранспортний засіб, повинно бути обладнане:

  - вивіскою про належність торговельного місця (назва району, міста) та інформацією про продавця:

  • для юридичної особи – найменування підприємства;
  • для індивідуального підприємця

  - прізвище, ім'я, по батькові;

  - обладнанням, призначеним для викладки товарів (столи, шафи, підтоварники для зберігання товарного запасу, що виключають можливість зберігання товару на землі та ін);

  - торговельним обладнанням (ножі, мірні кружки, вилки, розділові дошки, совки, лопатки, щіпці, для рубки м’яса-колоду);

  - пакувальним матеріалом (поліетиленові пакети харчового призначення, сер-ветки, целофан, папір і т.д.);

  - санітарним одягом (халати, куртки, головні убори, нарукавники, фартухи);

  - спеціалізованим обладнанням (в тому числі холодильним) у разі продажу товарів, що вимагають певних умов зберігання;

  - ваговимірювальним та іншим вимірювальним обладнанням (проклеймовані гирі), які пройшли повірку в установленому порядку.

  3. На кожного продавця, де це передбачено, мати особову медичну книжку із діючим терміном.

  4. На всі види сировини і продукції мати супроводжуючі документи, що засвідчують їх якість та безпеку.

  5. Дотримуватись правил торгівлі, особистої гігієни, мати на робочому місці воду, рушник, мило.

  6. Зразки товарів, продукцію громадського харчування викладати з урахуванням санітарних вимог і товарного сусідства.

  7. Дотримуватись рекомендованих цін.

  8. Дотримуватись маскового режиму та інших карантинних вимог.

  На ярмарках забороняється реалізація товарів:

  • з простроченим терміном реалізації;
  • без супроводжуючих документів, що засвідчують їх якість та безпеку;
  • кондитерські вироби з кремом;
  • фаршировану рибу, салати, заливні страви.
  • продаж продовольчих товарів непромислового виготовлення, які не мають ветеринарно-супровідних документів, а також без дотримання відповідних умов для збері-гання та продажу;
  • з порушенням цілісності упаковки і в забрудненій тарі, без етикеток (або листків- вкладишів) і без наявності на етикетці (аркуші-вкладиші) інформації, що наноситься відповідно до вимог діючого законодавства.

  Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій СИДОРУК
  В.о. директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального ро-звитку обласної військової адміністрації Інесса РАТУШНЯК

 

 

 

Органи влади