Пам'ятка учасника обласних осінніх ярмарків по організації виїзду і торгівлі сільгосппродуктами та продовольчими товарами
Для належної організації проведення обласних осінніх ярмарків та недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області, кожен учасник ярмарку повинен:
1. Самостійно звернутися в територіальну установу Держпродспоживслужби для погодження асортименту товарів, які будуть реалізовуватись на ярмарку.
2. Торговельне місце на ярмарку, у тому числі автотранспортний засіб, повинно бути обладнане:
- вивіскою про належність торговельного місця (назва району, міста) та інформацією про продавця:
- для юридичної особи – найменування підприємства;
- для індивідуального підприємця
- прізвище, ім'я, по батькові;
- обладнанням, призначеним для викладки товарів (столи, шафи, підтоварники для зберігання товарного запасу, що виключають можливість зберігання товару на землі та ін);
- торговельним обладнанням (ножі, мірні кружки, вилки, розділові дошки, совки, лопатки, щіпці, для рубки м’яса-колоду);
- пакувальним матеріалом (поліетиленові пакети харчового призначення, сер-ветки, целофан, папір і т.д.);
- санітарним одягом (халати, куртки, головні убори, нарукавники, фартухи);
- спеціалізованим обладнанням (в тому числі холодильним) у разі продажу товарів, що вимагають певних умов зберігання;
- ваговимірювальним та іншим вимірювальним обладнанням (проклеймовані гирі), які пройшли повірку в установленому порядку.
3. На кожного продавця, де це передбачено, мати особову медичну книжку із діючим терміном.
4. На всі види сировини і продукції мати супроводжуючі документи, що засвідчують їх якість та безпеку.
5. Дотримуватись правил торгівлі, особистої гігієни, мати на робочому місці воду, рушник, мило.
6. Зразки товарів, продукцію громадського харчування викладати з урахуванням санітарних вимог і товарного сусідства.
7. Дотримуватись рекомендованих цін.
8. Дотримуватись маскового режиму та інших карантинних вимог.
На ярмарках забороняється реалізація товарів:
- з простроченим терміном реалізації;
- без супроводжуючих документів, що засвідчують їх якість та безпеку;
- кондитерські вироби з кремом;
- фаршировану рибу, салати, заливні страви.
- продаж продовольчих товарів непромислового виготовлення, які не мають ветеринарно-супровідних документів, а також без дотримання відповідних умов для збері-гання та продажу;
- з порушенням цілісності упаковки і в забрудненій тарі, без етикеток (або листків- вкладишів) і без наявності на етикетці (аркуші-вкладиші) інформації, що наноситься відповідно до вимог діючого законодавства.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій СИДОРУК
В.о. директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального ро-звитку обласної військової адміністрації Інесса РАТУШНЯК