Курс «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства»
Харчові продукти з хвороботворними бактеріями, вірусами, паразитами чи то шкідливими хімічними речовинами можуть стати причиною більш як 200 різноманітних хвороб. Сьогодні законодавство України гармонізовано з законодавством Європейського Союзу й передбачає запровадження процедур та заходів, спрямованих на виготовлення безпечних харчових продуктів.
Вимоги до безпечності та якості харчових продуктів – складова частина започаткованої реформи шкільного харчування.
Персонал, який обробляє, готує та подає страви на харчоблоках закладів освіти, повинен мати достатній рівень знань. Про всі нюанси організації шкільного харчування в закладах освіти ви можете дізнатися під час проходження безкоштовного курсу "Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства", який розроблений Держпродспоживслужбою, Мінагрополітики та європейським проєктом EU4SaferFood.
Під час навчання ви отримаєте відповіді на такі запитання:
- якими є вимоги харчового законодавства до організації харчування в закладах освіти;
- з якими нормативними актами в сфері безпеки харчових продуктів треба ознайомитися;
- як раціонально розподілити обов'язки між усіма зацікавленими організаціями;
- як уникнути непотрібних витрат коштів та часу;
- як правильно організувати та вести документування.
Цей курс буде корисним для:
- керівників та засновників навчальних закладів;
- працівників, які відповідають за розробку та впровадження процедур на основі принципів системи НАССР у шкільних їдальнях та в дитячих садках;
- персоналу, який обробляє, готує та подає страви;
- батькам, які цікавляться системою шкільного харчування.
Після завершення цього курсу ви орієнтуватиметеся в основах харчового законодавства та вмітимете застосувати їх на практиці.
Вінницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області